Batteribyte, moderkort?

Här diskuteras elektronik som mobiltelefoner, datorer, dvd-spelare, tv-apparater osv men akvarierelaterad elektronik och Fotografering har egna kategorier.

Moderator: Hedersmedlemmar

Skriv svar
Användarvisningsbild
Anette J.T
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 6562
Blev medlem: 02 aug 2007, 01:07
Ort: Skåne. Österlen
Kontakt:

Batteribyte, moderkort?

Inlägg av Anette J.T » 18 feb 2011, 22:04

Misstänker dåligt batteri trots att moderkortet bara är 5 månader gammalt.
Den tappar tid, ca 20-30 min varje gång jag startar datorn, sen har det hänt flera gånger att det inte händer något när jag startar datorn. Den står helt still i 3-5 min, sen piper den till o startar som den skall. Och funkar sen prima. (bortsett från att klockan går fel då)

Har bara ett problem och det är att moderkortet bytes ut till likvärdigt men datorn formaterades inte om, och nu undrar jag om de nya inställningarna i bios (dom till det nya mb) tappas om jag tar ut o byter batteriet.

Sitter det CR 2032 på alla moderkort?
Bild
[Hier] | Anette J.T | [Ruht] | Akvaristen | [Niemand]
<<<<<<|A.J.T ™ Go Hard or Go Home |>>>>>>
>>>>>>Regerande duellmästare som gav H tjejdäng!<<<<<<

Användarvisningsbild
blassan
Donator
Donator
Inlägg: 2085
Blev medlem: 02 okt 2010, 22:46
Ort: Molkom
Kontakt:

Inlägg av blassan » 18 feb 2011, 22:34

Bios lagrar informationen via det sättet,. Dom settings du sparat måste göras om, Om batteriet tas bort oavsett,
köp ett sådant batteri och byt ut det. och ställ in allt typ klockan etc så är det fixat

Dom har
http://www.clasohlson.se/Template/Templ ... ?id=217650
Farts are like wines. They get better the older they get!
blogg .:. uppdaterad 11/14.:. http://blassan.blogspot.se/

Användarvisningsbild
Anette J.T
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 6562
Blev medlem: 02 aug 2007, 01:07
Ort: Skåne. Österlen
Kontakt:

Inlägg av Anette J.T » 18 feb 2011, 22:39

Är det CR2032 så har ICA 200 m bort med. ;-)
Frågan är ju bara hur troligt det är att det är ett batterihaveri, och inte nån kondensator på mb.
Bild
[Hier] | Anette J.T | [Ruht] | Akvaristen | [Niemand]
<<<<<<|A.J.T ™ Go Hard or Go Home |>>>>>>
>>>>>>Regerande duellmästare som gav H tjejdäng!<<<<<<

Användarvisningsbild
blassan
Donator
Donator
Inlägg: 2085
Blev medlem: 02 okt 2010, 22:46
Ort: Molkom
Kontakt:

Inlägg av blassan » 18 feb 2011, 23:09

som du beskriver så är det batteriet med största sannolikhet!, prova det först iaf,. funkar inte det så får du köpa nytt kort =)
Farts are like wines. They get better the older they get!
blogg .:. uppdaterad 11/14.:. http://blassan.blogspot.se/

Användarvisningsbild
Raven
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 10854
Blev medlem: 19 sep 2006, 04:09
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Raven » 18 feb 2011, 23:30

Problemen du har kan bero på dåligt batteri byt, dålig kondensator brukar synas då de ofta deformeras och börjar läcka när de dåliga
Människor kommer, människor går, PlantSwap är det enda som består!
Länkgalleri
Faktatråd om vatten
AkvarieWiki

Användarvisningsbild
Anette J.T
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 6562
Blev medlem: 02 aug 2007, 01:07
Ort: Skåne. Österlen
Kontakt:

Inlägg av Anette J.T » 18 feb 2011, 23:35

Tack bägge! Då tar vi batteriet först då, annars så har jag garanti på mb.
Tycker bara det är konstigt att batteriet bara skulle hålla i 5 månader, har faktiskt aldrig bytt nått batteri innan. (inte ens på reservdatorn som var över 4 år gammal)
Bild
[Hier] | Anette J.T | [Ruht] | Akvaristen | [Niemand]
<<<<<<|A.J.T ™ Go Hard or Go Home |>>>>>>
>>>>>>Regerande duellmästare som gav H tjejdäng!<<<<<<

Användarvisningsbild
Sigge
Moderator & Donator
Moderator & Donator
Inlägg: 1333
Blev medlem: 23 aug 2006, 21:12
Ort: Floda/ 2 mil norr om Göteborg

Inlägg av Sigge » 19 feb 2011, 00:39

Gammalt batteri/ny dator!
Sigge
Bild
720 L Ren Kärlek Kh 8,57 Ph 6,8

Användarvisningsbild
Anette J.T
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 6562
Blev medlem: 02 aug 2007, 01:07
Ort: Skåne. Österlen
Kontakt:

Inlägg av Anette J.T » 27 feb 2011, 13:21

Problem nr 2, hur katten får jag ur det gamla batteriet..
Inte mitt mb men hållaren ser likadan ut: Bild
Bild
[Hier] | Anette J.T | [Ruht] | Akvaristen | [Niemand]
<<<<<<|A.J.T ™ Go Hard or Go Home |>>>>>>
>>>>>>Regerande duellmästare som gav H tjejdäng!<<<<<<

Användarvisningsbild
GasseG
Donator
Donator
Inlägg: 4689
Blev medlem: 20 maj 2009, 23:47
Ort: Hufvudstaden

Inlägg av GasseG » 27 feb 2011, 13:59

Tryck på knölen.
Vad jag menar är att vi sällan gör en konsekvensanalys innan vi agerar!

Användarvisningsbild
Anette J.T
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 6562
Blev medlem: 02 aug 2007, 01:07
Ort: Skåne. Österlen
Kontakt:

Inlägg av Anette J.T » 27 feb 2011, 14:06

Har gjort händer nada.. (om du menar att jag skall trycka mot batteriet)
Bild
[Hier] | Anette J.T | [Ruht] | Akvaristen | [Niemand]
<<<<<<|A.J.T ™ Go Hard or Go Home |>>>>>>
>>>>>>Regerande duellmästare som gav H tjejdäng!<<<<<<

Användarvisningsbild
Perrx
Moderator & Donator
Moderator & Donator
Inlägg: 705
Blev medlem: 28 feb 2007, 12:01
Ort: Partille

Inlägg av Perrx » 27 feb 2011, 14:12

Svårt att säga, men jag skulle gissa på att du ska trycka den lilla metallbiten som sitter "klockan två" utåt.

Användarvisningsbild
Raven
Admin & Donator
Admin & Donator
Inlägg: 10854
Blev medlem: 19 sep 2006, 04:09
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Raven » 27 feb 2011, 16:23

Perrx skrev:Svårt att säga, men jag skulle gissa på att du ska trycka den lilla metallbiten som sitter "klockan två" utåt.
Bingo, batteriet "hoppar" ut när metallbiten tryckts tillbaka tillräckligt mycket.
Människor kommer, människor går, PlantSwap är det enda som består!
Länkgalleri
Faktatråd om vatten
AkvarieWiki

Användarvisningsbild
peterhaack
Admin
Admin
Inlägg: 3706
Blev medlem: 22 aug 2006, 20:49
Ort: Skånes Fagerhult
Kontakt:

Inlägg av peterhaack » 27 feb 2011, 16:23

en liten skruvmejsel platt, vippa ut batteriet genom att stoppa mejseln i den där bygeln kl2 och vips kommer det ut.

Skriv svar

Återgå till "Elektronikhörnan"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster