Världens största och bästa akvarieaffärer :)

Här kan föreningar få sin talan, lägg en tråd för varje enskild förening, information om träffar och liknande.

Moderator: Hedersmedlemmar

Användarvisningsbild
daniel_i_malmö
CO2 närd planta
CO2 närd planta
Inlägg: 416
Blev medlem: 02 mar 2008, 00:11
Ort: Malmö
Kontakt:

Världens största och bästa akvarieaffärer :)

Inlägg av daniel_i_malmö » 19 sep 2014, 15:05

Resfebern stiger!

Nu är det bara lite drygt en månad kvar tills Malmö Akvarieförening tillsammans med andra akvarister från hela Norden besöker världens största och bästa akvarieaffärer.

I slutet av oktober besöker vi världens största djuraffär, stor som ett mindre IKEA och andra stora butiker med ett enormt utbud av rariteter såväl som utvalda mindre specialbutiker. I fyra dagar kommer vi besöka några av kontinentens bästa akvarieaffärer, fynda nya växter, fiskrariteter, räkor och tillbehör och allt annat som hör hobbyn till. Vi besöker också den fina djurparken Burger Zoo med dess kupoler och fantastiska tropiska havsakvarium som sträcker sig från strand ner till djupen.

Det blir alltid roliga, intressanta och ofta extremt nördiga diskussioner i bussen om allt kring odlingsknep, PMDD, botemedel för bukvattensot, Malawi vs Tanganyika vs Diskus, LED vs T5-lysrör, tysk öl vs svenska mikrobryggerier, ja allt du kan tänka dig. Att titta på fisk och annat i de olika affärerna blir superkul när man är ett gäng, som hetsar - eller förnuftigt avråder varandra till köp. Det är alltid någon i gänget som har erfarenhet av den där arten man själv aldrig sett förut.

En handlare vi talade med för några år sedan berättade att han räknade med 10 miljoner människor i sin butiks upptagningsområde. Självklart blir utbudet ett annat med de förutsättningarna. Även om man skulle lyckas motstå frestelsen att handla kommer man garanterat hem med massor av ny inspiration.

Våra resor är öppna för alla akvarieintresserade och lockar deltagare från hela Norden. Vi är i dagsläget 31 anmälda. Det finns plats kvar i bussen men hotellrummen spikas typ idag. Efter det kan vi inte garantera att det finns ytterligare hotellrum även om vi försöker ordna det i mån av tid och möjlighet. Tveka inte att höra av dig omedelbart om du är intresserad av att följa med.

Inbjudan och program: http://www.malmoakvarieforening.se/medi ... sa2014.pdf

Reportage i Ciklidbladet om en av våra tidigare resor: http://www.malmoakvarieforening.se/medi ... 12_min.pdf

Tveka inte att ställa frågor här i tråden om det är något du undrar!
Bild

Återgå till "Föreningar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst