Killi- och guppyutställning i Stockholm 26-27 april

Här kan föreningar få sin talan, lägg en tråd för varje enskild förening, information om träffar och liknande.

Moderator: Hedersmedlemmar

oaken
CO2 närd planta
CO2 närd planta
Inlägg: 181
Blev medlem: 10 nov 2007, 20:05
Ort: Umeå

Killi- och guppyutställning i Stockholm 26-27 april

Inlägg av oaken » 02 apr 2014, 14:47

Helgen den 26-27 april kommer SKS Stockholmsgrupp att anordna en liten killiutställning. Den kommer att hållas i Södermalms Akvarieaffärs lokaler. Målet med utställningen är dels att väcka intresse för killis och försöka få några nya medlemmar till föreningen, dels en möjlighet för de redan intresserade, i den här delen av Sverige, att komma samman, prata litet killis och kunna få tag i litet nya arter.

I samband med utställningen kommer också Skandinaviska Killisällskapets årsmöte att anordnas. Det kommer att hållas lördagen den 26 april kl. 16.00 i Hartwickska Huset, St. Paulsgatan 39 b. Lokalen ligger i grannkvarteret, ca. 3 minuters gångväg från butiken där utställningen hålls.

Vi arbetar också på att försöka få fram en föredragshållare, som kan hålla ett spännande och intressant föredrag i samband med årsmötet. Vi återkommer senare med mer information om den här programpunkten.

Tack vare årsmötet räknar vi med att det kommer litet fler killiakvarister från övriga delar av Sverige och förhoppningsvis även från övriga Norden. Det borde kunna innebära att utställningen blir extra intressant i år. Så tveka inte att boka in den sista helgen i april.

Tillsammans med vår utställning kommer även Svenska Guppy Sällskapet och förmodligen även Poecilia Sverige att ha egna utställningar, som tidigare år.
Fiskarna ställs ut i par, trios eller grupp, beroende på vad utställaren tänkt sig. Akvarierna är ca. 10 liter i storlek. När det gäller fisken, så är det kanske viktigare att ställa ut litet yngre djur, där det finns en odlingspotential och ett litet längre liv att förvänta, för dem som ropar in fiskarna på auktionen efteråt. Tanken är ju att skapa ett intresse för att hålla och odla fiskar och inte bara ha och titta på. Tänk dock på att fiskarna helst skall vara i sådan storlek och utfärgning, att de dessutom skall locka ännu icke frälsta att skaffa killis.

Det kommer inte att ske någon domarbedömning av de utställda fiskarna. Däremot kommer vi att ha en omröstning bland de besökande och en bland utställarna, med priser till de vinnande bidragen.

All fisk kommer att auktioneras ut på söndagen. Av pengarna som kommer in för varje post, går 20 % till utställaren (SKS Sthlm, SGS och Poecilia) och 80 % till den som skickar in fisken.

Vi hoppas att det finns många som vill hjälpa oss och delta med fisk. För Dig som har möjlighet att leverera fisken själv, vore det tacksamt om Du har möjlighet att komma med fisken redan på fredagkväll. För den som kommer långväga ifrån, finns en utsträckt tid för egeninlämning fram till 11.30 på lördag den 26/4. Om Du väljar att skicka fisk, så måste den vara framme senast fredag. För ytterligare upplysningar om vart den skall skickas, tag kontakt med Jan Wester på telefon 08-441 01 80 eller maila till jan.wester@comhem.se.

För att vi ska ha en möjlighet att veta hur många akvarier vi ska förbereda, vore vi tacksamma om Ni som tänker ställa ut kan meddela oss i förväg, hur många poster, som Ni tänker delta med. Vi vore glada för ett besked senast klockan 19.00 fredag den 25/4. Någon enstaka sen förändring, plus eller minus, är naturligtvis inget problem, men försök hjälp oss genom en tidig avisering. Även här gäller att maila till jan.wester@comhem.se eller ring 08-441 01 80. På telefon svarar jag oftast under och efter butikens öppettider, som Du hittar på hemsidan. www.sodermalmsakvarieaffar.se

Adressen för utställningen är (gäller inte för insändning av fisken, se ovan):
Södermalms Akvarieaffär
Krukmakargatan 3 (ingång genom garageporten)
118 51 Stockholm

Utställningen kommer att hållas öppen följande tider:
Fredag den 25/4 18.00 - 21.00 (för inlämning av fisk till utställningen)
Lördag den 26/4 12.00 - 19.00
Söndag den 27/4 10.00 - 16.00

Auktionen startar kl. 16.00 på söndag.

För de som är intresserade kommer vi att försöka anordna en gemensam middag på någon enklare restaurang på lördag kväll.

Alla är hjärtligt välkomna att delta önskar
SKS Stockholmsgrupp / genom Jan Wester.

Återgå till "Föreningar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst